Forside  |  Søg  |  Kontakt

Sommermøde, ugens programSommermøde, ugens program

I år er det 25. gang, der afholdes Sommermøde.

Betegnelsen dækker over en uges aktiviteter i med udspring i Præstegårdshaven i Storring. 

Hele ugen udstiller Stjærskolen bønnesten i præstegårdshaven. Det er strandsten, som eleverne har bemalet med en bibelsk fortælling, en bøn eller kristne symboler.

Desuden udstiller Minikonfirmanderne en collage af billeder fra Storring og Stjær kirker. Dem finder du i konfirmandstuen.

Søndag d. 17. juni

Kl. 12 er der caminovandring med start fra Brugsen i Stjær. Vandringen er et samarbejde med Stjær Trampesti Laug.

Elisa Morbjerg Weise (sognepræst i Framlev og Harlev) står for indholdet. Hun har erfaring med små caminovandringer i sit eget sogn.

Vandringen vil gå ad nogle af de nye trampestier, der forbinder Stjær med Præstegårdskoven og Præstegårdshaven. Undervejs vil der blive holdt en spisepause, hvor vi nyder vores medbragte mad. Så husk mad og drikke til denne del af dagen. Vandringen til Præstegårdshaven er på ca. 5 km. Tilbageturen er på 3 km.

Kl. 14. Gudstjeneste i Præstegårdshaven ved Carsten Marvig. Koret medvirker. Det bliver balsam for sjæl og trætte fødder. Hvis du kommer direkte til gudstjenesten må du gerne medbringe en stol.

Kl. 15 kaffe og midsommerkage i konfirmandstuen. Herefter skal højskolesangbogen findes frem, og vi skal synge. Karen Hanne Munk sætter sig ved flyglet og tager os med på en tur ind i højskolesangbogen med temaet: 'Hvordan giver vi sangskatten videre til næste generation'. I 2020 udkommer 19. udgave af Højskolesangbogen. Vi skal høre om baggrunden for valg af sange til den nuværende højskolesangbog og komme med bud på, hvilke sange vi kunne foreslå til den kommende udgave. Karen Hanne Munk, cand. mag. i musikvidenskab og etnografi, har i mange år arbejdet som efterskole- og højskolelærer. Hun sad med i redaktionsudvalget for Højskolesangbogens 18. udgave og har efterfølgende afholdt talrige arrangementer rundt om i landet.

Opløftet af sang er der mulighed for at vandre tilbage til Stjær gennem den smukke natur.

Man behøver ikke deltage i hele dagens program for at være med. Man er velkommen til at deltage i caminovandring og gudstjeneste, gudstjeneste og højskolesang eller hele dagens fantastiske og opløftende program.

Torsdag d. 21. juni
Dagpleje, vuggestue og børnehave besøger haven.

Fredag d. 22. juni
Stjærskolens indskoling besøger haven

Fredag d. 22.6. - søndag d. 24. juni
Spejderlejr

Lørdag d. 23. juni Sankt Hans aften
Kl. 17 Grillen er varm og hoppepuderne er pustet op. Tag madkurven med og brug gerne grillen. Der er også mulighed for at købe pølser, brød, sodavand og øl.  I løbet af aftenen er der mulighed for at hygge sig med at bage snobrød på bål hos spejderne.

Kl. 19: Aftenens program starter med velkomst og en fællessang.

Kom ind i kampen. Stjær Rollespilsgruppe byder op til et markslag for både børn og voksne. Tag dit eget sværd med eller kom og lån et våben af gruppen. Kun godkendte våben må bruges.

Kolling Duo underholder. Claus Kolling kommer med sin duo og underholder med sang og musik, som både børn og voksne kan synge med på. Claus Kolling er af mange kendt som den syngende vikar fra Stjærskolen, og som en del af det legendariske band "Roger and Over".

 

Båltale ved viceborgmester i Skanderborg Kommune Frank W. Damgaard.

Han er også kendt som konferencieren og entertaineren Frank Megabody.

Efter årets båltale er der fællessang, mens vi venter på, det bliver så mørkt, at bålet kan tændes.

Mens bålet brænder, synger vi flere af vores dejlige midsommersange.