Forside  |  Søg  |  Kontakt

GudstjenesterGudstjenester

Gudstjeneste i Storring

21 feb kl. 10:30 - 11:15

Gudstjeneste i Storring

28 feb kl. 09:30 - 10:15

Gudstjeneste i Stjær

28 feb kl. 10:30 - 11:15

Gudstjeneste i Storring ifm. Kirkehøjskole

02 mar kl. 14:00 - 14:30

Gudstjeneste i Stjær

06 mar kl. 09:30 - 10:15

Se det nyeste KirkebladSe det nyeste Kirkeblad

KirkebilKirkebil

Hvis du ønsker kirkebil, skal du blot kontakte Skanderborg Taxa på tlf: 86 51 00 00.

Kirkebilordningen gælder for alle uanset hvilken kirke, man ønsker at blive bragt til - så brug den! Gudstjeneste har også brug for dig.

KløverbladetKløverbladet

De seneste par år har alle præster i Skanderborg Provsti arbejdet sammen i det, der af provsten er blevet betegnet som ”kløverblade”.

Her på egnen består vores ”kløverblad” af:

  • Skivholme-Sjelle-Skjørring
  • Skovby
  • Galten
  • Storring-Stjær


Tidligere har der ved fælles arrangementer i kirkebladet stået, at det var præsterne fra Gammel Galten Kommune, der gik sammen om et arrangemnet. Fremover vil vi referere til dette, som samarbejdet mellem præsterne i kløverbladet.

 

Kirkehøjskole sæson 2015-2016Kirkehøjskole sæson 2015-2016

Igen i år er der otte spændende foredrag at vælge mellem. Fire af dem finder sted om aftenen kl. 19.00 og de øvrige kl. 14.00.

Fælles for foredragene gælder, at de alle er af højt fagligt niveau, men dog formidlet på en sådan måde, at vi alle »kan være med«. Deltagelse er gratis.

Man kan frit vælge mellem de enkelte foredrag - eller vælge dem alle. Ældre og gangbesværede er velkomne til at kontakte deres sognepræst vedrørende eventuel kørsel.

Hvert foredrag begynder med en kort gudstjeneste i de respektive kirker, derefter drikker vi kaffe og hører foredrag af cirka 2½ times varighed.

Læs information om de enkelte arrangementer i denne PDF eller under kommende arrangementer.

Næste Kirkehøjskole er torsdag den 11. februar i Skovby, hvor vi får besøg af forfatter Anders Kofoed Pedersen.

Vi glæder os til at byde velkommen til endnu en kirkehøjskole-sæson.


MenighedsrådsmødeMenighedsrådsmøde

Der blev afholdt menighedsrådsmøde torsdag d. 28. januar.

Se mødereferatet her.

Husk menighedsrådsmøderne er offentlige og du er velkommen til overvære dem.

Møderne afholdes i Konfirmandstuen i Storring og begynder normalt kl. 19.00. 

Se mødereferater for tidligere møder her.


BabysalmesangBabysalmesang

Så er der igen babysalmesang for alle babyer i alderen 0 til 10 måneder - samt deres mor/far eller bedsteforælder!

Nyt hold starter op torsdag den 4. feb. 2016 kl 9:30 i Stjær kirke.   

Læs mere om indhold og tilmelding her.

Babysalmesang er et tilbud som rigtig mange takker ja til - så mange at sidste forløb hurtig blev overtegnet.


Nyt kirkeblad Nyt kirkeblad

Det nye kirkeblad for januar, februar og marts er omdelt.

Du kan også læse det her.


Udfasning af kirkegårdsafsnitUdfasning af kirkegårdsafsnit

For at undgå for mange ubenyttede gravsteder spredt over hele kirkegården, har menighedsrådet besluttet at udfase enkelte afsnit af vore to kirkegårde.

Læs mere her for Storring kirkegård og for Stjær kirkegård.


Sikke nu en dejlig oplevelseSikke nu en dejlig oplevelse

Onsdag aften, klokken er ikke engang halv ni. Alligevel har jeg nået at være til koncert, en rigtig dejlig julekoncert med voksenkoret i Stjær Kirke.

Det er opløftende, at der sker noget af kvalitet lige her i nærmiljøet en hverdagsaften. Dejlige julesange og mere komplicerede værker fremført med glæde og entusiasme. Det er også opløftende at se og høre, hvordan koret udvikler sig. Der er helt sikkert sket meget, både med stemmerne og med modet, i de år koret nu har eksisteret.

Koret optræder samlet et par gange om året plus det løse. Fx optræder en del af koret sammen med Firkløverets øvrige kirkekor i pinsen.

Men det er ikke det hele. Koret har også en stor rolle ved gudstjenester, forstået på den måde, at når vores faste kirkesanger Heidi har fri, afløses hun af to eller tre fra koret, som så fungerer som kirkesangere på de dage. Det er en rigtig god løsning. Jeg kan huske den usikkerhed, der var i starten: kan det nu gå, hvordan skal vi stå osv? Helt naturligt for nybegyndere, men pist væk nu.

Når man kigger på kirkekoret, får man øje på hvide og gråsprængte hårtoppe, men det er vist ikke en betingelse for at være med. Det er til gengæld godt at have en tone i livet, når man starter; men som med så meget andet bliver stemmen også bedre af at blive brugt. Så hvis man har lyst, er det bare at komme an. Koret øver hver mandag aften, og der er plads til flere. Man kan fx spørge Rita.

Og når koret synger, hører man stemmerne og ser de glade øjne!

Ingrid Jørgensen

Se aftenens program her.

Læs mere om voksenkoret her.


Århus KammerkorÅrhus Kammerkor

Aarhus Kammerkor under ledelse af Erik Bjørn Lund og med pianist Allan Dahl Hansen gav koncert i Storring kirke den 22. okt. 2015 med smukke og spændende korsatser afvekslende med tankevækkende tekstlæsninger.


Talenter i Stjær kirkeTalenter i Stjær kirke

Onsdag den 21. oktober 2015 var det igen tid til "Gud og Fællesspisning" - Storring-Stjærs udgave af børnegudstjeneste & aftensmad.

Aftenens overskrift var lignelsen om de betroede talenter, og både Carsten Marvig og vores dygtige pigekor fik vist at de besidder et stort talent.

Læs mere her.


Orientering om det nye våbenhusOrientering om det nye våbenhus

I mere end 40 år har Stjær kirke måttet undvære sit våbenhus. Det forsvandt i 1971, da man frilagde den betydelige granitportal på kirkens sydside.

Granitportalen skal stadig respekteres, så derfor arbejder menighedsrådet et nyt våbenhus tilføjet på nordsiden af kirken.

Læs mere her.


Børne- og SpirekorBørne- og Spirekor

Storring-Stjær kirkers børnekor er blevet en rigtig stor succes og har nu eksisteret i mere end et år.

Børnekoret medvirker ved forskellige arrangementer, og de synger og har det sjovt hver onsdag fra kl 15.30-16.30 i konfirmandstuen i Storring.

Som noget nyt er det nu muligt for de helt små at prøve at synge i kor, da der startes et "Spirekor" op for børn i 0. og 1. klasse.

Læs mere her.


KirkestafettenKirkestafetten

En række kirker i Skanderborg Provsti har samarbejdet om på skift at vise deres kirker frem og fortælle de specielle historier, der knytter sig til dem.

Du kan læse mere om Kirkestafetten i denne folder.

Onsdag den 5. august var det Stjærs tur til at fortælle om vores kirke, hvor Connie Jantzen stod for at informere de mange fremmødte.

Læs mere her.


Årets konfirmanderÅrets konfirmander


BØRNEKORETS DEBUT VED EN HØJMESSE BØRNEKORETS DEBUT VED EN HØJMESSE

Søndag d. 1. marts var dagen hvor børnekoret første gang medvirkede ved en højmesse - og det var en fantastisk oplevelse både for børnene men i aller højeste grad også for folk på bænkene.

Kirken var stuvende fuld af de mange familier, der gerne ville være med. Og applaus fik vi efter alle vore tre indslag – men det bedste var vist vikarpræstens, Mogens Birks sungne takkevers!

Vi havde haft en meget hyggelig optakt til gudstjenesten med ikke mindre end fælles aftensmad, trylleshow og hygge med kortspil og godnathistorier i Konfirmandstuen... og selvfølgelig overnatningen, der heldigvis gav nattesøvn til alle og en fredelig morgen, hvor de fleste fik flettet deres fine lange hår og gjort sig klar til at synge i kirken. Med forældrenes store hjælpsomhed var det en sand fornøjelse at stå for arrangementet, og pigernes indsats i kirken var pragtfuld. Det giver virkelig noget ekstra, når der er noget at synge til og nogen at synge for – og øvet det har vi jo.

Børnekor medvirker ved højmesse


Hver onsdag kommer de glade og sultne kl 15.30, og når vi har spist og snakket og rørt benene lidt, så knokler vi med at lære sange, træne stemmen og øret og opleve glæden ved at synge flere sammen.

Skulle nogen have fået lyst til at være med i børnekoret så kontakt mig endelig – vi optager stadig nye, men det er nemmere at hoppe på når vi starter op med nye sange – så ring og hør nærmere!

Organist og korleder
Charlotte Sejthen (2821 9820)